Άσπα Μηλιαράκη

Άσπα Μηλιαράκη

Η Ασπασία Μηλιαράκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1976 . Είναι αριστούχος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου (1996-1999), ενώ έχει σπουδάσει χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στη σχολή της Ραλλού Μάνου(1993-1996).

Στο Σωματικό θέατρο έχει εκπαιδευτεί πάνω στο σύστημα του John Britton από το Duende School of Ensemble Physical Theater και πάνω στο Devised Physical theater στη σχολή της Stella Adler studio of acting στη Νέα Υόρκη.

Είναι Δασκάλα και Θεραπεύτρια Reiki,( Reiki Master Teacher/Caruna Practitioner), Θεραπεύτρια στο Θεραπευτικό Άγγιγμα Χριστικής Ενέργειας, Συντονίστρια Διαλογισμών και Ενεργειακών Αυτοσχεδιασμών .

Έχει διδάξει στο Ηράκλειο-Κρήτης το μάθημα του ‘’Θεραπευτικού Θεάτρου’’.

Έχει κάνει μαθήματα κλασικού τραγουδιού και φωνητικής , πιάνο και θεωρία της μουσικής, μαθήματα υποκριτικής τεχνικής ‘meisner ’με την Όλγα Τζώρτζ,  σεμινάρια Aρχαίου Δράματος ,Επιρροές και Σύγχρονες προσεγγίσεις ,ανάλυση  κειμένου με τον Ανδρέα Μανωλικάκη,η μάσκα για τον σωματικό ηθοποιό, «Ανάπτυξης σωματικών και φωνητικών δυνατοτήτων του ηθοποιού» από τον Πολωνό ηθοποιό και σκηνοθέτη Grzegors Brall, εκπαίδευση Hatha Yoga, σεμινάρια χορού στη Lyon της Γαλλίας, μαθήματα χορού κλασικό, σύγχρονο,limon ,release, jazz.
Από το 2009 διδασκει στο Θέατρο των Αλλαγών, κίνηση για τον ηθοποιό-αυτοσχεδιασμό και από το 2015 Σωματικό Θέατρο. Δίνει σεμινάρια Σωματικού Θεάτρου σε Ελλάδα και Κύπρο.
Το 2017 παρουσίσε την πρώτη της προσωπική δουλειά Σωματικού Θεάτρου(σύλληψη-κίνηση-σκηνοθεσία) ‘’Emotions Project’’,στα πλαίσια του Off-Off Athens theater festival στο θέατρο Επι Κολωνώ.

Στο θέατρο έχει παίξει στις παραστάσεις: ‘’Ο Τζόνι πήρε το όπλο του’’ (Johnny Got His Gun), σε σκηνοθεσία Scott Illingworth και Bill Bowers, στο θέατρο της Stella Adler, στη Νέα Υόρκη, «Ανθισμένες Μανόλιες» σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη ,«Μύγα Τσετσέ» σε  σκηνοθεσία Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα , «Ερωφίλη» σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη , «Ράφτης  Κυριών» σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη, «Βάκχες» σε χορογραφία  Κυριάκου Κοσμίδη και σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη ,«Τρωάδες» σε χορογραφία-σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη,«Κόκκινο Βελούδο, Στεγνό Καθάρισμα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Θεοδοσιάδη.

Στην τηλεόραση έχει παίξει στις σειρές: «Η ζωή της άλλης » σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αρβανίτη. «Ποιος Μας Πιάνει!» σε σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου, «Επτά  Θανάσιμες Πεθερές» σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Πετρινιώτη, «Οι Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας» σε σκηνοθεσία  Αντώνη Τέμπου,«Φύγε εσύ, Έλα εσύ» σε σκηνοθεσία Τάκη Μιχαήλ, «Το Κόκκινο Δωμάτιο» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, «Έρωτας με επιδότηση Ο.Γ.Α.» σε σκηνοθεσία Αντώνη Τέμπου, «Τα Μαχαιρώματα» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μορφονιού,«Ρεζερβέ» σε σκηνοθεσία Αντώνη Τέμπου, «Ελλάς Το Μεγαλείο Σου» σε σκηνοθεσία Αντώνη Τέμπου, «Λευκός Οίκος», σε σκηνοθεσία Αντώνη Καφετζόπουλου, «Το Κλειδί» σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, «Για Μια Θέση Στον Ήλιο» σε σκηνοθεσία Αντώνη Τέμπου, «Το Καρέ της Ντάμας» σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Πετρινιώτη. 

Στον κινηματογράφο έχει παίξει στις ταινίες: «Μια νύχτα στην Αθήνα»σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αρβανίτη ,«Αυστηρώς Κατάλληλο» σε σκηνοθεσία Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα, «Μια Υπέροχη Μέρα» σε σκηνοθεσία Ντίνου Μαυροειδή .

Μοιραστείτε το: