Σχετικά με τη σχολή

ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 

ΠΕΙΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ 

 

Η Σχολή, ιδρύθηκε το 1914 με διευθυντές, τους  Βασίλειο Ρώτα και  Μιχάλη Κουνελάκη. Από τότε μέχρι και σήμερα λειτουργεί στον Πειραιά, στα πλαίσια του «Πειραϊκού Συνδέσμου». Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και όχι ιδιωτική κερδοσκοπική επιχείρηση. 

Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία της, ενώ το 1963, ο Γκίκας Μπινιάρης προσπαθεί και πετυχαίνει την επαναλειτουργία της. Ακολουθούν πλήθος θεατρικών παραστάσεων των σπουδαστών της Σχολής, στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, οι οποίες αποσπούν λαμπρές κριτικές και έχουν ως αποτέλεσμα την αναγνώριση της Σχολής από το Κράτος ως Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης. 

Μεγάλες προσωπικότητες του θεάτρου, δίδαξαν, και διδάχθηκαν σ΄αυτήν, ενώ Διευθυντές της διετέλεσαν οι: 

 

Γκίκας Μπινιάρης 

Νίκος Φιλιππόπουλος 

Νίκος Δαφνής 

Δημήτρης Πιατάς 

Πάνος Σκουρολιάκος 

Μανώλης Δεστούνης 

 

Και την φετινή χρονιά, με Διευθυντή της Σχολής τον ηθοποιό Σταύρο Καραγιάννη, το  διδακτικό δυναμικό της απαρτίζεται από ανθρώπους νέους, όχι μόνο σε ηλικία αλλά και σε ιδέες. Στόχος τους η μετάδοση της γνώσης και της εμπειρίας τους, στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, πάντα με σεβασμό στα όνειρα των επερχόμενων νέων ηθοποιών. Μέσω των μαθημάτων οι σπουδαστές ανακαλύπτουν πτυχές του ταλέντου τους τις οποίες καλλιεργούν, ενώ παράλληλα ενθαρρύνονται ώστε να υπηρετούν το θέατρο με ήθος και επαγγελματική συνείδηση. 

Τα μαθήματα διεξάγονται σε άνετες αίθουσες διδασκαλίας, στο Νεοκλασικό Μέγαρο του Πειραϊκού Συνδέσμου, ενώ στην διάθεση των σπουδαστών είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο θέατρο για να παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους.