Γενικές Πληροφορίες

ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ

Έναρξη: αρχές Οκτωβρίου

Λήξη: τέλος Ιουνίου.

Το πρόγραμμα ακολουθεί τις αργίες του Υπουργείου Παιδείας (Χριστούγεννα, Πάσχα, Εθνικές εορτές κ.λ.π.) 

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Γίνονται από τις 3 το μεσημέρι έως τις 11 το βράδυ. Οι αίθουσες και το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ είναι στη διάθεση των σπουδαστών για τις δοκιμές τους και την προετοιμασία των μαθημάτων τους, εάν το επιθυμούν, από τις 10 το πρωί καθημερινά.

Παράλληα πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια του έτους μαθήματα - σεμινάρια με επισκέπτες δασκάλους, έμπειρους καλλιτέχνες του Θεάτρου και του Κινηματογράφου. 

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Τριετής και στο τέλος του τρίτου έτους δίνονται πτυχιακές εξετάσεις σε επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

 

ΠΤΥΧΙΟ 

Οι απόφοιτοι λαμβάνουν πτυχίο Ανώτερης Σχολής. Μπορούν να συμμετάσχουν σε ειδικές εξετάσεις ώστε να φοιτήσουν, αν το επιθυμούν, σε ένα από τα Θεατρολογικά Τμήματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων, μεταπηδώντας έτσι στην Ανώτατη Εκπαίδευση. 

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού

Για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, πραγματοποιούνται μαθήματα προετοιμασίας των υποψήφιων σπουδαστών της σχολής, από τον μήνα Ιούνιο έως την ημερομηνία των εξετάσεων. Αιτήσεις για την συμμετοχή τις εξετάσεις αυτές γίνονται στα γραφεία του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

 

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Στην έναρξη κάθε ακαδημαϊκού έτους πραγματοποιούνται εξετάσεις για την χορήγηση υποτροφίας σπουδών για τους υποψήφιους σπουδαστές του 1ου έτους.

Οι υποψήφιοι εξετάζονται σε έναν μονόλογο της επιλογής τους, από αρχαίο, κλασικό ή σύγχρονο ρεπερτόριο.

 

ΓΕΝΙΚΑ

Στους άνδρες σπουδαστές οι οποίοι έχουν επιτύχει στις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, χορηγείται ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΣ λόγω σπουδών. 

Στη Σχολή λειτουργεί επίσης και ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ