ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΠΕΙΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Η σχολή ιδρύθηκε το 1914 με διευθυντές τους  Βασίλη Ρώτα και  Μιχαήλ Κουνελάκη. Εδράζεται στον Πειραιά, στα πλαίσια του «Πειραϊκού Συνδέσμου». Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και μη ιδιωτική κερδοσκοπική επιχείρηση.

Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία της, ενώ το 1963 ο Γκίκας Μπινιάρης προσπαθεί και πετυχαίνει την επαναλειτουργία της και έκτοτε λειτουργεί αδιαλείπτως.

Διευθυντές της σχολής διετέλεσαν οι:

Γκίκας Μπινιάρης

Νίκος Φιλιππόπουλος

Νίκος Δαφνής

Δημήτρης Πιατάς

Πάνος Σκουρολιάκος

Μανώλης Δεστούνης

Από το 2014 διευθυντής της σχολής είναι ο ηθοποιός Σταύρος Καραγιάννης. Το δυναμικό της απαρτίζεται από καλλιτέχνες έμπειρους και εξειδικευμένους ο καθένας στον τομέα του. Στόχος τους, η μετάδοση της γνώσης και της εμπειρίας τους στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, πάντα με σεβασμό στα όνειρα των νέων ηθοποιών, ενώ παράλληλα ενθαρρύνονται να υπηρετούν το θέατρο με ήθος και επαγγελματική συνείδηση.

Τα μαθήματα διεξάγονται σε άνετες αίθουσες διδασκαλίας, στο Νεοκλασικό Μέγαρο του Πειραϊκού Συνδέσμου, ενώ στην διάθεση των σπουδαστών είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο θέατρο όπου και παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους.